22-01-2013, 12:48
|
#1
|
|
tacirler arası ibarname
Öncelikle herkese iyi çalışmalar diler, cevap veren tüm meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.
danışmanlığını yaptığımız bir inşaat firmasının alt yüklenici olarak çalıştığı şantiye, iş kurumunun denetimi sonrası geçici olarak kapatılmıştır.
bunu üzerine ana yüklenici, iki firma arasında yapılan sözleşmeyi feshedeceğini (ki sözleşmeye göre mevcut durumda fesih hakkı var) bildirmiş ancak aşağıda yazdığım ibarnameyi imzalamamız taktirde çalışmaya devam edeceklerini iletmişlerdir. ibarname şartları çok ağırdır. bu durumda bizim bu ibarnameyi imzalamamız taktir de ileride iptalini isteyebilir miyiz ya da nasıl bir hukuki yol izlememiz gerekli?
borçlar kanunun da düzenlenen gabin-aşırı yararlanma hükümlerinden yararlanabilir miyiz yoksa burada basiretli tacir engeline mi takılırız?
ibarname:
1....... tarihinde Türkiye İş kurumu Genel Müdürlüğü İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkililerince, İşyerindeki İş güvenliği ve sağlığı tedbirlerindeki eksikliklerden dolayı tebliğ edilen kapama kararı sonucunda, EK-1 de bulunan .......tarih, ..... No’lu yazımızda belirtmiş olduğumuz tüm taleplerden vazgeçtiğimizi, konu ile ilgili bunlar dışındaki maliyet ve genel giderler ile diğer sair her türlü hak ve taleplerimizden de peşinen feragat ettiğimizi, işyerinin .......tarihleri arasında İdare tarafından kapatılması ve çalışmaların kesintiye uğraması nedeniyle oluştuğunu iddia ettiğimiz tüm zararlara ve giderlere ilişkin olarak İŞVEREN’i en geniş anlamı ile kayıtsız şartsız ibra ettiğimizi, işyerinin kapatılması nedeniyle işin kesintiye uğraması kapsamında işverenden den hiçbir alacak ve talebimiz bulunmadığını;
2. ... no’lu Altyapı işleri hakediş eki olarak verdiğimiz; EK-2 de bulunan ...... tarih,......’lu yazımızda belirtmiş olduğumuz hakediş itiraz konularının tamamı ile ilgili itirazlarımızdan vazgeçtiğimizi, konu ile ilgili bunlar dışındaki maliyet ve genel giderler ile diğer sair her türlü hak ve taleplerimizden de peşinen feragat ettiğimizi, İŞVEREN’i en geniş anlamı ile kayıtsız şartsız ibra ettiğimizi
gayri kabili rücu olarak beyan, ikrar ve taahhüt ederiz.
|