Mesajı Okuyun
Old 15-01-2013, 12:57   #9
Av.Mehmet Saim Dikici

Alıntı:
Yazan petroçelli
Harici tahsilat yaptım ,imza karşılığı alacaklıya tahsil ettiklerimi verdim ,fakat dosyaya henüz bildirim yapmamıştım, bu arada borçlu ile alacaklı anlaşıp (tahliye teminatı için yatırılan parayı borçlunun rızasıyla) icra dairesinden alacaklı çekmiştir.Borçluya karşı haciz vs. yapılmadı ,uyap üzerinden sadece sorgu yapıldı.Borçludan ne fazla para tahsil edildi nede haciz yapıldı .İcra hukuktan tahliye kararı çıktı dosya şuan halen açık.Borçlu hem baroya hem savcılığa şikayette bulundu.
cevaplarınız için teşekkür ederim,saygılarımla.

Anlayabildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım:

Öncelikle şu noktayı anlayamıyorum, açıklık getirirseniz sevinirim:

Harici tahsilatı borçludan veya dosya borçlularından yapabilirsiniz. Harici tahsilatı bildirmediğiniz için sizi şikayet eden borçlu ise, tek ihtimal kalıyor o da borçluların birden fazla olması ihtimalidir. Siz birden fazla borçlusu olan dosyada, borçlulardan birisinden yaptığınız harici tahsilatı mı bildirmediğiniz için sorun doğdu.

Genel olarak;

1) Siz dosyaya vekalet koyarak, müvekkiliniz adına işlem yapmaktasınız. Tahsilatınızın harici olmaması esastır. Harici tahsilat yaptıysanız da bunu gecikmeksizin hem müvekkilinize, hem de dosyasına haber vermelisiniz.

2) Aksine hareket Avukatın, "mesleğini güven ve doğruluk kuralları içinde yürütme..." yükümlülüğünün ihlali sayılabilir.

3) (2)'deki durum saklı kalmak kaydıyla Avukata, müvekkilinin dosyadan yaptığı tahsilatı bildirmemesi, avukatın müvekkiline karşı sorumluluğunu kaldırabilir.

Neticede durum sizin için biraz sıkıntılı olabilir.