|
|
|
|
İyi günler meslektaşlarım
Tıp fakültesinde çalışan,profesör olan hekim özel hastanede çalışamaz diye biliyorum.Fakat bu konu ile ilgili Anayasa Mahkemesinin iptal kararı verdiğini duydum. Bi bilgisi olan var mı acaba?İptal kararı yürürlüğe girdi mi?
|
|
 |
|
 |
|
2547 S.K. m.36: "(Değişik: 5947 S.K.-m.3 / Yürürlük-m.20/a) Öğretim elemanları, üniversitede devamlı statüde görev yapar.
* Öğretim elemanının görevi ile bağlantılı olarak verdiği hizmetin karşılığında telif ücreti adıyla bir bedel tahsil etmesi halinde 58 inci madde hükümleri uygulanır.
Öğretim üyesi, kadrosunun bulunduğu yükseköğretim birimi ile sınırlı olmaksızın ve ihtiyaç bulunması halinde görevli olduğu üniversitede haftada asgari on saat ders vermekle yükümlüdür. Öğretim görevlisi ve okutmanlar ise, haftada asgari on iki saat ders vermekle yükümlüdür.
Öğretim elemanlarının, ders dışındaki uygulama, seminer, proje, bitirme ödevi ve tez danışmanlıklarının kaç ders saatine karşılık geldiği; kendi üniversitesi dışındaki devlet veya vakıf üniversitelerine bağlı yükseköğretim kurumlarında haftada verebileceği azami ders saatleri ve uzaktan öğretim programlarında verdikleri derslerin örgün öğretim programlarında verilen kaç ders saatine tekabül ettiği Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir.
Rektör, rektör yardımcısı, dekan, enstitü ve yüksekokul müdürlerinin ders verme yükümlülüğü yoktur. Başhekimler, dekan yardımcıları, enstitü ve yüksekokul müdür yardımcıları ve bölüm başkanları, bu madde hükümlerine göre haftada asgari beş saat ders vermekle yükümlüdür.
**
_________
* Madde 36'nın 2.fıkrasının "Öğretim elemanları, bu Kanun ile diğer kanunlarda belirlenen görevler ve telif hakları hariç olmak üzere, yükseköğretim kurumlarından başka yerlerde ücretli veya ücretsiz, resmi veya özel başka herhangi bir iş göremezler, ek görev alamazlar, serbest meslek icra edemezler."şeklindeki 1.cümlesi, Anayasa Mahkemesinin 4.12.2010 tarih ve 27775 sayılı R.G.'de yayımlanan, 16.7.2010 gün ve E: 2010/29 - K: 2010/90 sayılı kararı ile iptal edilmiştir.
** Madde 36'ya, 650 sayılı KHK'nin 40/a. maddesiyle eklenen fıkra, Anayasa Mahkemesi'nin 1.1.2013 tarih ve 28515 sayılı R.G.'de yayımlanan, 18.7.2012 T., 2011/113 E. ve 2012/108 K. sayılı kararı ile iptal hükmünün, kararın R.G.'de yayımlanmasından başlayarak altı ay sonra yürürlüğe girmek üzere iptal edilmiştir.
Saygılar...