Mesajı Okuyun
Old 16-02-2007, 13:55   #6
mehmet sirn

Alıntı:
Yazan Defne Elif
Sayın Mehmet sirn'in sorusu yaş büyültme ile ilgili,önerilen link ise yaş küçültme üzerine(gerçi içinde genel bilgiler de var).1957 doğumlu birinin 1952 doğumlu yapılarak yaş büyütülmesinde yasal bir engel yok. Doğal olarak belli koşullar altında.Örneğin,ilgilinin hastane doğumlu olmaması,1952-1957 arası doğumlu başka kardeş olmamalı,Dr.raporu ile iddia doğrulanmış olmalı,şu anda aklıma gelen koşullar bunlar.Bu durumlarda yaş büyütülmesinde bir engel olmadığı düşüncesindeyim. Saygılarımla.Cavit Tuna

sayın defne elif, cevabınız için teşekkür ederim.
arkadaşlar yaş küçültme ile ilgili bir link vermişler ancak benim sorumu tam olarak yanıtlamıyor. Cevabınızda belirttiğiniz hususları az çok bende biliyorum. Ben özellikle hastaneden yada adli tıp kurumundan sağlık raporu alınabilir mi diye sormuştum. Çünkü bildiğim kadarıyla belli bir yaştan sonra kemik yaşı tespit edilemiyor. Bazen tahmini rakamlar veriliyor, örneğin 25-35 yaş arasındadır deniliyor.
Ayrıca mahkeme 1957 doğumlu bir kişinin yaş düzeltilmesi davası açmasında hukuki yararı yoktur diye davayı reddedebilir mi?

(Açtığım bir soyisim tashihi davasında davanın kabulüne karar verilmiş; ancak C.Savcısı, davacının yaşlı olması nedeniyle hukuki yararının olmadığını ve bu yaştan sonra yapılacak soyisim değişikliğinin hukuki işlemlerde karışıklığa yol açacağını iddia ederek kararı temyiz etmişti.)