11-01-2013, 03:46
|
|
|
Bally Suç Mu?
Anayasa Mahkemesi'nin 29/12/2011 tarihli 2010/104 E. ve 2011/180 K. Sayılı kararında ', mahkememizce yapılan yargılama ve alınan 17/05/2010 tarihli Adli Tıp Kurumu 5. İhtisas Kurulu raporunun sonuç kısmında anılan maddenin uyarıcı ve uyuşturucu nitelikte olduğu, suiistimalinin yaygın olduğu, üretim ve ithalatının yaygın olduğu, üretim ve izninin resmi izinlere tabi olduğu, illegal kullanımı halinde TCK. 188/6. madde kapsamında değerlendirileceği rapor edilmiş ve ayrıca balley kullanımının tedavisine ilişkin bunun mümkün bulunup bulunmadığına ilişkin Tokat Adli Tıp Şube Müdürlüğünden görüş sorulmuş ve anılan Şube Müdürlüğünün 27/09/2010 tarihli yazısında uyuşturucu madde bağımlılarıyla ilgili ülke genelinde AMATEM Birimlerinin görevli olduğu, tedavi süresinin etkisinin tedavi programına ve kişinin buna uyup devam edip etmemesine bağlı olduğu bildirilmiştir.' ifadesi yer almaktadır.
Yargıtay 10. Ceza Dairesi'nin 06/11/2000 tarihli 2000/16471 E. VE 2000/24707 K. Sayılı kararında 'Adli Tıp Kurumu Kimyasal Tahliller İhtisas Dairesinin 11.11. 1999 tarihli raporunda, sanığın bulundurup kokladığı isimli yapıştırıcı maddenin toluol,hekzan ve heptan içerdiği, uyutucu- uyuşturucu maddeleri içermediği; 5. İhtisas Kurulunun 29 Kasım 1999 tarihli raporunda ise, toluol= toluenin, Dünya Sağlık Örgütü tarafından uçucu solvent tipi bağımlılık oluşturan maddelerden olduğunun kabul edildiği ve ülkemizin de taraf olduğu Uyuşturucu ve Psikotrop Maddelerin Kaçakçılığına karşı 1988 Birleşmiş Milletler Sözleşmesinin 2 numaralı tablosunda yer aldığı belirtilmiştir. ' ifadesi yer almaktadır.
Sayın Meslektaşlarım, ballynin suç oluşturup oluşturmadığı hususunda tereddüte düştüm. Bu konudaki bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
|