Mesajı Okuyun
Old 16-02-2007, 12:38   #34
Av.ZekiÖZSOY

Varsayılan Geçmiş olsun

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi ekleyerek durumu özetlemek istiyorum
--Avukatları borçluların hasım gibi görmesi çok mantıksız
--Zaten bir avukat zor durumda kalan insanların mallarını hemen kaldırmaz belli bir süre verilmiştir ki muhafaza için.Zaten muhafaza malın niteliğine göre bir işe yaramaz satış kabiliyeti yoksa.
--Diğer bir konu eskiden borç namus olarak görülürdü şimdi çoğu insan borç ödememeyi marifet sayıyor ev var arabası var ufak borcu ödemiyor
--Polis bu son Ceza Kanun'u değişiklileriyle madem yetkilerimizi aldınız bizde birşey yapmayız( hepsi değil tabiki) mantığıyla yaklaşıp hacizlerde sadece duruyor müdahele etmiyor hatta ya avukat bey bu adam borcunu öder gibi üstüne düşmeyen şeyler yapıyor ancak haciz bitince arabadan inerken bekliyor sanki tüm toplumsal olaylarda masraf alınıyor avukatlar para basıyor,
--Ben polis alsamda temkinli davranıyorum, nabza göre şerbet veriyorum hatta yanımda sprey taşımayı düşünüyorum veya bigün elimden bir kaza çıkacak ben bir borçluyu darp edicem diye korkuyorum çünkü bazen o kadar sinir bozucular ki sanki çeke ben imza attım,
--Eskisi gibi halkın da polisten korkusu kalmadı. Polis bu kadar yetksiz kalmamalı. Bunda suç polislerde demiyorum düzenlemelar yapılması şart.Bir defasında başka bir meslektaşımın haczinde biz arabadaydık borçlunun bir yakını polise saldırdı iş bu boyutta yani artık siz çetelerin ve mafyanın polisten ne kadar korktuğunu düşünün.Polisin bu kadar yetkisiz kalması gerekli düzenlemeleri gerektirir, en başta adli kolluk kurulmalı.
--Bir defasında hacizde jandarma bölgesindeydik adamlar silahlıydı ve kalabalıktı ancak jandarma gelince süt dökmüş kedi gibi oldular bu da olayın başka bir boyutu