08-01-2013, 16:25
|
#2
|
|
Sayın Meslektaşım,
Maden işletmesinin faaliyetini durdurmayacak ve müdahale imkanı sağlamayacak ölçüde haciz ve tedbir işlemlerinizi uygulayabilirsiniz..
Öncelikle Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazdırarak maden ruhsatı ile işletme ruhsatına haciz koydurabilirsiniz.
Akabinde Maden Kanunu'nun aşağıda alıntıladığım ilgili maddeleri uyarınca işlemlerinizi yapabilirsiniz, iyi çalışmalar..
HACİZ VE İHTİYATİ TEDBİR
MADDE 40 - Madenin işletilmesinde gerekli olan kuyular, ocaklar ve galeriler ile makineler, binalar, yer altında ve yer üstünde kullanılan her türlü nakil vasıtaları madenin çıkarılması, temizlenmesi, izabesi gibi cevherin kıymetlendirilmesine yarayan alet ve tesisler ve bir senelik işletme malzemesinin üzerine münferiden haciz veya ihtiyatî tedbir konulamaz.
Ancak işletme hakkı ile bir bütün teşkil eden 1 inci fıkrada yazılı tesis, vasıta, alet ve malzemenin tamamı veya çıkarılmış cevherlerle bu cevherlerin bakiyeleri ve cürufu üzerine haciz ve ihtiyatî tedbir konulabilir. Üçüncü şahsın rehin hakları saklıdır.
Bir madenin tamamının icra yolu ile satışı 43 üncü maddede yazılı usule tabidir.
HACİZ VE İHTİYATİ TEDBİR DOLAYISIYLA MADENİN FAALİYETİNE MÜDAHALE EDİLMEYECEĞİ
MADDE 41 - Madenin tamamına veya çıkarılmış cevherlerle bakiye yığını ve cürufuna gerek haciz veya ihtiyatî tedbir konulması ve gerekse bunların icraen satışına teşebbüs edilmesi hallerinde alacaklı veya icra dairesince madenin faaliyeti durdurulamayacağı gibi bu faaliyete müdahale de edilemez.
|