Mesajı Okuyun
Old 08-01-2013, 10:24   #8
olgu

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. İbrahim YİĞİT
Sayın olgu. İcra mahkemesine yapılan şikayetin cezai yönü ağır basmaktadır. Ancak bu, davanın iki farklı dilekçe ile açılmasını gerektirmez. İstendiği takdirde ayrı açılabilir ancak birlikte açılmasında zaruret yoktur. Ayrıca ayrı açılması halinde tek başına hukuki talebinizi icra mahkemesine yöneltemezsiniz. Tazminat talebini genel mahkemede dava etmeniz gerekir.

Ayrıca soruda haczin düştüğü belirtilmektedir. İcra mahkemesine yapılacak başvuru cezai mahiyette bulunduğundan şikayette süreye tabidir. Bu nedenle davanın 3 ay içinde açılması gerekir. Saygılar.

Eklemeleriniz için teşekkürler, ilgilendiğim dosyada aleyhimize dava tek dilekçe ile açılmıştı, hakim tensiple davaları tefrik etmiş, ilk celse de davacı vekiline ayrı ayrı açılmasını gerektiğini, fakat birlikte açılmasının da bir hak kaybı yaratmayacağını ancak tefrik işlemleri olacağından sürecin biraz uzayacağını belirtimişti

89/4 tazminat davası genel hükümlere göre icra mahkemesinde bakılacağına hükmeddiği için tek başına tazminat davası açılmasının da icra mahkemesinin görevli olacağını düşünüyorum.