|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av. Hulusi Metin |
 |
|
|
|
|
|
|
1.Şiir ve hukuk birbirine hiç benzemez!
|
|
 |
|
 |
|
Bir yerde haklısınız: Şiirde şair yargısını söyler, hagb kararı vermez.
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
2.Şiirde şair saklanmak ister, hukuk yasayla bilinmek! |
|
 |
|
 |
|
Şiir bilinmekten öte, ezberlenir. Ben hiç kanun ezberleyen görmedim.
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
3.Şiir, şairinin orkinos çığlığıdır |
|
 |
|
 |
|
Karar, eğer mağdurun sevinç çığlığı olamıyorsa mağdur da şair olur.
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
4.“Herkes hukuktan yana” değil! Menfaatinden yanadır. |
|
 |
|
 |
|
Menfaat konusunda size katılıyorum: Herkes kendi menfaati için herkesin hukuka uymasını ister. Ama kendi menfaati için kendisi hukuku çiğner. Çiğnemekte bir sakınca görmez çünkü hagb kararına güvenir.
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
5.Şair, şiirini şifreler. Yasa koyucu hukuku yasayla deşifre eder.
|
|
 |
|
 |
|
Deşifre edilmiş yasalar hakkında yazılmış şerh kitaplarının sayısı, şifrelenmiş şiirler hakkında yazılmış kitaplardan milyon kat fazladır. Keşke hagb konusunda da doğru uygulamayı gösterecek bir şerh olsa.
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
6.“Hukukun uygulanması için vatandaşa ve devlete karşı”…
a.Hukukçular görüşlerini açıklarlar,
b.Vekil-avukat dava açar. |
|
 |
|
 |
|
İşte asıl bu konu önemli:
a. Hukukçular görüşlerini açıklamıyor. Hukukçular Yargıtay görüşü peşinde sürükleniyor. Hagb konusunda sitemizde tek görüş belirten hukukçu yok.
b. Hagb konusunda bir dava açılabilecek olsa davada husumeti Yargıtay'a yöneltmek gerekir.
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
1."hukuka aykırılık şüphesi bulunduğu hallerde eylemlerin usul hükümlerine göre yargılanması"nı sağlamak vekil-avukatın işidir. Aksine uygulama vekil-avukata duyulan gereksinimi ortadan kaldırabilir. |
|
 |
|
 |
|
Hagb konusunda korkulan olmuş, vekil-avukata duyulan gereksinim ortadan kalkmıştır.
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
2.“Herkes hukuka uygun davranırsa …” Hukuk uygulanmış olur da, vekil-avukat iş bulamaz! |
|
 |
|
 |
|
Bu konuda endişemiz yok: İnsanlık henüz çok geri. İnsanlık bencilliğinden ve saldırganlığından kurtulmadıkça vekil-avukatlık bir meslek olarak var olacaktır.
Yüzyıllar sonra herkesin hukuka uygun davrandığı bir düzeye ulaşılırsa vekil-avukatlığın sıkıcı olacağı düşüncenize katılıyorum.
Saygılarımla