02-01-2013, 13:07
|
|
|
usule aykırı açılmış devam eden dava
2010 yılı Mart ayında boşanma davası açan eşim 2011 yılı Mart ayında davasını geri çekti. Feragat etti. Sonuç kesinleşti. 2-3 ay gibi çok kısa bir süreç dahilinde biraraya geldikten sonra tekrar evi terketti ve 2012 yılı Mart ayında aradan üç yıl geçmemesine rağmen aynı konular üzerine tekrar başka bir adliyede dava açtı. Kendisinin ilk davayı geri çekme nedeni planlı ve hakkında açılmış ceza davalarını tarafıma geri çektirmek olduğu anlaşılmıştır. Hatta bu konuda ceza da aldı.
Kendisinin beni darp ettiğine dair birden çok darp raporum var. Bunların hepsini hem ilk ve hem de ikinci davada sundum.
Benim takıldığım ve anlamadığım nokta ; Konuyu açıklayıcı ve belge ve deliller üzerinde kanıtlayıcı bir şekilde mahkemeye sunmam ve hatta itiraz etsemde ortadaki kötü niyet açık ve net bir şekilde görülüyor da olsa hakimin bu davayı kabul etmesi. ve esasa geçirmesi.
eşim hem beni defalarca darp ediyor, bu kanıtlı hem üstüne dava açıyor hem sıkışınca benimle barışıyor davalarımı geri çektiriyor kendisi de boşanmayı bu nedenle geri çekiyor ve aradan üç yıl geçmeden yeni bir boşanma davası açmak gibi hukuğu da kandırma yoluna gitme cesaretinde bulunabiliyor.
Eşimin amacı tarafıma hiçbir tazminat ödemeden ve çocuğumuzun da velayetini almak suretiyle boşanmak. Yüksek Geliri olduğu halde bunu çok düşük gösteriyor ve ortada hiçbir malvarlığı yok. Başkasının hatta birlikte yaşadığı kadın ile birlikte yakın akraba ve tanıdıklarının üstüne bile yaptıkları söyleniyor.
Bu davanın reddi için ne yapabilirim. Nereye itiraz da bulunabilirim ?
|