|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan EBRU EROGLU |
 |
|
|
|
|
|
|
Sayın kayar ve sayın abalı cevabınıza çok teşekkür ederim tacide bulunan kişi lise mez.usta ögretici yani kadrolu deyil,belediyenin acmiş oldugu kursa halkegitim tarafından görevlendirmiş,nekadar acıkı hem olayı yaşadıgım belediye kültür merkezi hem halkegitim kimsye duyurmadan kaptmaya calışıyor kurstan sorumlu müdüre bana halkegitimden telefon geldigini sınıf arkadaşlarımın benim sınıftan ayrılmam için imza topladıgını söylemişti bugün halkegitimden ögrendimki ortada imza falan yok ben kurstan müdüre tarafından gönderildikten saatlar sora tacizi yapan ögretmen yanına 6 ögrenci alarak halkegitime gidip beni istemediklerini söylüyorlar yani müdüre önce beni gönderiyor sonra halk egitime şikayette bulunuluyor ve beni tacizi yapan usta ögreticinin bulundugu baglı oldugu halkegitime beni nakil yapıyor haftanın 5günü bu kursa gitmek zorundayım benim can güvenligim yokve şikayet etsem iftira deyip ceza almadan kurtulurmu lutfen yardım edin
|
|
 |
|
 |
|
Kadrolu olmayabilir, fark etmez. Siz Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunursanız, yapılan sözleşme gereği muhtemelen bahsettiğiniz kişinin sözleşmesi feshedilir çünkü bu tür sözleşmelerde, genelde memur için disiplin cezası gerektiren bir suç işleyenlerin sözleşmesinin tek taraflı feshedilebileceği maddesi yer almaktadır.
Ayrıca ortada adli de bir suç var. Yani Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunursanız, cinsel taciz suçundan şahıs hakkında yasal işlem yapılabilir. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yaptığı nakillerin adli bir yönü yoktur ve tamamen idari bir işlemdir. Bunlara itiraz etmek istiyorsanız, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün bağlı bulunduğu Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz.
Siz şikayet ederseniz öyle kuru kuruya "iftira" demesi olmaz. Şikayetlerde, ispat mükellefiyeti şikayetçiye aittir. Siz, iddianızı ispatlayarak şikayette bulunursanız, karşı taraf sizin iddialarınızı çürütmeden sadece bir "iftira" diyerek işin içinden sıyrılamaz.