Mesajı Okuyun
Old 25-12-2012, 15:25   #7
ahmetcan2014

bu konuyla ilgili benim de bilgiye ihtiyacım var arkadaşlar, görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. müvekkilimiz olan bina yönetimi adına eski yönetici tarafından bir başka kişiye bono düzenlenerek verilmiş.bu bono icra takibine konu edilmiş.bu icra takibi kapsamında binanın asansör beyinleri haczedilerek muhafaza altına alınınca icra hukuk mahkemesine haczedilmezlik şikayetinde bulunduk ve haczi iptal ettirdik.icra hukuk mahkemesi gerekçesinde "bina yönetim kurulu başkanlığının tüzel kişiliği yoktur. takibin bütün kat malikleri adına yapılması gerekir." demişti.bende "x apartmanı yönetim kurulu başkanlığı adına ... ..." nin verdiği bir vekaletname var. icra hukuk mahkemesindeki haczedilemezlik şikayetini de o vekaletname ile yaptım ve kazandım. icra hukuk mahkemesi takipte tüm kat maliklerinin ayrı ayrı borçlu gösterilmesi gerektiği görüşünde olduğuna göre, yukarıdaki bu konu ile ilgili çok önemli iki yargıtay kararı ışığında biz elimizdeki vekaletname ile bina yönetim kurulu adına senedin iptali için menfi tespit davası açabilir miyiz? yani icra hukuk mahkemesinin pasif takip ehliyeti ve tüzel kişiliği yoktur dediği bina yönetim kurulu başkanlığının aktif dava ehliyeti var mıdır? ya da apartman yönetim kurulu başkanlığını ve ek olarak tüm kat maliklerini de davacı göstererek hepsi adına mı dava açmalıyız? bina yönetim kurulu başkanlığı adına elimizdeki vekaletname ile dava açabilirsek bu dava iptal davası mı olmalı yoksa menfi tespit davası mı olmalı? dava asliye hukuk mahkemesinde mi açılmalı yoksa bonoya ilişkin olduğundan asliye ticaret mahkemesinde mi açılmalı? bilgilerinizi ve görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olacağım. şimdiden teşekkür ederim.