24-12-2012, 23:20
|
|
|
İpotek teminat haciz
Müvekkil işi gereği teminat mektubu alabilmek için evini ipotek göstermiş ve teminat mektubunu almıştır , mektup halen daha iş yaptığı firma nezdinde sorunsuz olarak bulunmakta alım satım mal karşılığı cari hesap üzerinden işlerini sorunsuz olarak devam ettirmektedirler. ilerleyen zaman içinde müvekkilin devam eden başka bir davasında taşınmaza tedbir konuldu müvekkil geçen hafta davayı kaybetti , sonuç olarak ilamlı icra takibi yapılacak ve taşınmaz üzerine haciz konulacaktır. Bankanın ipotek değeri taşınmazın değerininde üzerinde diğer alacaklı satış istediğinde durum ne olacaktır , benim düşüncem alacağı taşınmazın değerinden bile çok olan banka bütün parayı alacak ikinci sırada olan haciz alacaklısına para yetmeyeceğinden birşey kalamayacaktır (zaten hacizli alacak miktarı çok yüksek değil). Teminat mektubu konusunda emin değilim mektubu banka firmadan geri çekebilirmi çekerse bankaya borç kalmayacak haciz alacaklısı para alabilecek mi dir? Teminat mektupları genel olarak sanırım ticari kredi niteliği taşıyor ihtimaller dahilinde yaşanabilecek olasılıklar hakkında fikirlerinizi merak ediyorum. Tesekkürler
|