20-12-2012, 02:24
|
|
|
avukatın şikayet edilmesi
AVUKATIN ŞİKAYET EDİLMESİ.
Sayın meslektaşlarım.Üniversite yıllarından tanıdığım bir arkadaşımın takip çıkışı 22.000 tl olan bir senedini icraya koydum.daha sonra haciz mahalinde borçludan 3.500 tl elden tahsil ettim ve eşini dosyaya kefil yapıp birde protokol yaptım.borçlu borcunu protokole uygun şekilde ödemeye devam ediyor.haciz mahalinda aldığım paranın 1000 tl sini ve masraftan kalan 500 tl yi alacaklıya eski bir arkadasım olmasından dolayı elden teslim ettim.herhangi bir belge almadım.2.500 tl yi vekalet ucretime mahsup ettim.buraya kadar herşey iyi fakat daha sonra arkadasımla özel bır sebepten dolayı aramızda husumet çıktı.ve bu şahıs beni borçludan aldığım parayı bana iade etmedi zimmetine geçirdi diyerekten baroya ve savcıya şikayet etti.
sorum şu %12 borçludan %12 de alacaklıdan olmak üzere toplamda 5.280 tl benim rüçhanlı alacağım olduğu şeklinde bir savunma hazırladım.başkada birşey eklemeyi düşünmüyorum.bu konuda bilgisi olan ve cevap veren olursa şimdiden teşekkür ederim.
ikinci sorumda şu bahsettiğim şahsın abiside benim müvekkilim oluyor.kendisi 10 temmuz 2012 tarihinde beni azlediyor.azilnameyi eski ofisime gönderiyor. adresimi değiştirdiğimide biliyor üstelik.adres değişikliğini baroya zamanında bildiriyorum.ve benim haberim yok azilden.daha sonra beni arayarak 4 adet senedi icraya koymamı söylüyor bende takipleri açıyorum ve borçlulardan birinden tahsilat yapıyorum ve imza karşılığında alacaklıya teslim ediyorum parasını.daha sonra barodan bir evrak geliyor ve bu evrakta bu şahıs beni azlettiği halde takip açtığımdan dolayı şikayet ediyor.resmen kumpas kuruyorlar.şimdi ben ne yapmalıyım.birde eklemek istediğim husus şikayet dilekcesinde imza onun imzasına benziyor fakat kullanılan dil ona ait değil.şüphelenip imzaları kıyaslıyınca imzanın ona ait olmadığını anlıyorum ve o dilekceyi adını ve soyadını bildiğim avukatının onun ağzından yazıp müvekkilinin imzasını taklit ettiğini düşünüyorum.ben bu avukatıda şikayet etmek istiyorum.
|