Mesajı Okuyun
Old 18-12-2012, 14:11   #4
çalıkuşu06

[quote=avkaratas]Sayın meslektaşım, bence İş Mahkemesi'nde tazminat davası açmakta aceleci davranmışsınız. Zira İş Mahkemesi'nin görevli olabilmesi için olayın ya SGK tarafından veya bu konudaki bir yargı kararı ile olayın iş kazası sayılmış olması gerekiyor. Aksi taktirde İş Mahkemesi görevli olmaz. Somut olayda maddi ve manevi tazminat davasının açıldığı İş mahkemesi, tespit davasının sonuçlanmasını bekletici mesele yapması gerekir. Hasıl olacak sonuca göre ya davaya devam eder, ya da görevsizlik kararı verecektir. Görevsizlik kararı üzerine ise HMK 20.md. (HUMK 193) gereğince işlem yapmanızı gerekecektir. Saygılarımla,

sevgili meslektaşım,tazminat davasını hemen açmamda beni yanıltan çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının raporu oldu,kusur oaranlarını takdir edince,olayı iş kazası olarak kabul ettiklerini düşündüm..bu arada tazminat davasında hakim zaten iş kazası tespit dosyasını bekletici mesele yaptı..benim sıkıntım tazminat davasında hakim görevsizlik kararı vermeyip direk davayı red ederse bu sefer normal tazminat davası açmak için zamanaşımı sürem dolacak. yargıtaya giden dosyaların dönüş süresi malum..kafam karıştı tespit dosyasını temyiz etmekten vazgeçip,normal tazminat davasımı açsam,hangi yol sizce mantıklı ?