Herkese merhaba, bu kez müvekkilin başına değil benim başıma gelen bir olayla ilgili sizlere yazmak istedim.Zira terzi kendi söküğünü dikemez durumundayım
Geçtiğimiz hafta sonu otobüs ile yolculuk yaparken gece 01.00 sularında otobüsün dinlenme tesisinde mola verdiği esnada laptopum çantasıyla bilirkte çalındı. İçinde 2g modem ve iki adet dava dosyam bulunuyordu, içlerinde vekaletname asılları da vardı
Laptop çantası benim yanımda yerde duruyordu elbette benim de hatam var yanıma almam gerekirdi ancak bir anlık dalgınlıkla otobüsten indim ve geldiğimde çanta yoktu. 155 arandı savcılıkta ifade verdim, seri numaralarını vs. bildirdim ancak tabiki neticeden umutsuzum.
Beni asıl ilgilendiren işleteni TTK m. 912 ile yapılan değişikle taşıyıcının sorumluluğuna gidilip gidilemeyeceği. Maddede yolcunun kişisel eşyasından da sorumluluğun bulunduğuna dair hüküm var, biletlerin arkasında 804. madde gereğince sorumlu değiliz ifadesi ttkda yapılan bu değişikle hükümsüz hale geliyor.
Zira ben eski yasa döneminde Çelik Ahmet Çelik'in düzenlemenin bu şekilde olması gerektiğine dair bir yazısını okumuştum.
Sevgili meslektaşlarım, bana ne önerirsiniz?? Moralim hayli bozuk, kendime kızgınım, çalan kişiye zaten kızgınım hakarete uğramış gibi hissediyorum
Teşekkürlerimle...