Mesajı Okuyun
Old 16-12-2012, 09:41   #2
Av. Hulusi Metin

 
Varsayılan Anlamak için

Alıntı:
çalıkuşu06
Alıntı:
işveren müvekkil işe girer girmez sigortasını yapmadığı için

Sayın çalıkuşu06,

Deneme süreli iş sözleşmesi
İş.m.15.- Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir.
Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır.

İş K.m.2-

Bir iş sözleşmesine dayanarak çalışan gerçek kişiye işçi,

işçi çalıştıran gerçek veya tüzel kişiye yahut tüzel kişiliği olmayan kurum ve kuruluşlara işveren,

işçi ile işveren arasında kurulan ilişkiye iş ilişkisi denir.

İşveren tarafından mal veya hizmet üretmek amacıyla maddi olan ve olmayan unsurlar ile işçinin birlikte örgütlendiği birime işyeri denir.

İş kazası: İşyerinde veya işin yürütümü nedeniyle meydana gelen, ölüme sebebiyet veren veya vücut bütünlüğünü ruhen ya da bedenen özre uğratan olayı ifade eder (6331 s. İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu, m.3/1-g)


Alıntı:
merhaba arkadaşlar,müvekkil bir inşaat yerinde taşerona bağlı olarak 40 gün boyunca çalışıyor,40.gün iş kazası geçiriyor,işveren müvekkil işe girer girmez sigortasını yapmadığı için bu kazadanda hiçbir yere bildirimde bulunmuyor,sonra biz ssk ve çalışma güvenlik bakanlığına bildirimde bulunuyoruz,çalışma bakanlığı %100 kusuru işverene veriyor,bizde çalışma bakanlığının raporu gelince işveren aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açıyoruz,daha sonra ssk bu olay iş kazası değildir diye rapor düzenliyor,bunun üzerine iş kazası tespiti davası açıyoruz,bilirkişi işçinin 40 gün boyunca orada çalıştığı kesin olmadığından ve o gün işe başlayacaktı bu sebeple iş kazası olmaz diye saçma sapan bir rapor düzenliyo,mahkemede bu rapora göre iş kazası tespiti davamızı red ediyor. ben bu red kararını temyiz ettim fakat yargıtay kararı onaylarsa iş kazasına bağlı olarak açtığım tazminat davasıda red mi olur yoksa mahkeme görevsizlikmi verir,normal tazminat davasıdır diye? bu arada zamanaşımı dolmasın diye normal mahkemelerde tazminat açarsam bu sefer derdestlik itirazına maruz kalacağız,bu konudaki fikir ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar..

Onaylamak ...
Onamak...


1.Olay: ?
2.Olayın ispatı:?
3.Mahkemenin red gerekçesi:?
4.İspat hukuku: İşlem belgeyle / Eylem tanıkla...
5.Temyiz gerekçesi:?

Mola...

Saygılarımla