15-12-2012, 23:03
|
|
|
Kesinleşmiş Karardan Sonra Dava Konusunun Ve Taraflarin DeĞİŞmesİ İnfaz Sorunu
Tüm üyelerimize iyi akşamlar,bana göre çok ilginç bir olayı sizinle paylaşmak ve görüşlerini almak istiyorum.
Kat mülkiyeti kanununa göre açmış olduğumuz men i müdahale davasında mahkeme, davalılar kiracı ve kiraya verenin dava konusu alandan müdahalesinin menine karar verdi.karar kesinleşti.Dava konusu olay,davalıların kiracı ve kiralayan olarak kullanımları sonucu müvekkilin taşınmazına müdahale etmeleri.Biz,kararı icraya koyana kadar, davalı kiralayan kararda adı geçen kiracısını çıkararak başka birine kiraya veriyor.Benim müvekkil de dava konusu taşınmazını çocuklarına bağışlıyor.Kesinleşmiş kararda adı geçen davacı şimdi taşınmazın sahibi değil yine kesinleşmiş kararda adı geçen kiracı da değişti.Başka birine kiraya verilmek suretiyle taşınmaza müdahale devam ediyor.Şimdi biz müdahale de bulunan kiracı ve kiralayana karşı yeni bir dava mı açmalıyız.?Yoksa eski kararı uygulayabilir miyiz.Ya da başka bir çözüm yolu var mıdır.Başlıktaki imla hatası için herkesten özür dilerim.kullanamadığım bir klavye ile yazdığım için oldu.sonra da değiştiremedim.
|