Mesajı Okuyun
Old 15-12-2012, 17:13   #1
çalıkuşu06

Mutlu iş kazası tespiti ve tazminat davası

merhaba arkadaşlar,müvekkil bir inşaat yerinde taşerona bağlı olarak 40 gün boyunca çalışıyor,40.gün iş kazası geçiriyor,işveren müvekkil işe girer girmez sigortasını yapmadığı için bu kazadanda hiçbir yere bildirimde bulunmuyor,sonra biz ssk ve çalışma güvenlik bakanlığına bildirimde bulunuyoruz,çalışma bakanlığı %100 kusuru işverene veriyor,bizde çalışma bakanlığının raporu gelince işveren aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açıyoruz,daha sonra ssk bu olay iş kazası değildir diye rapor düzenliyor,bunun üzerine iş kazası tespiti davası açıyoruz,bilirkişi işçinin 40 gün boyunca orada çalıştığı kesin olmadığından ve o gün işe başlayacaktı bu sebeple iş kazası olmaz diye saçma sapan bir rapor düzenliyo,mahkemede bu rapora göre iş kazası tespiti davamızı red ediyor. ben bu red kararını temyiz ettim fakat yargıtay kararı onaylarsa iş kazasına bağlı olarak açtığım tazminat davasıda red mi olur yoksa mahkeme görevsizlikmi verir,normal tazminat davasıdır diye? bu arada zamanaşımı dolmasın diye normal mahkemelerde tazminat açarsam bu sefer derdestlik itirazına maruz kalacağız,bu konudaki fikir ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar..