09-12-2012, 13:17
|
|
|
İdari para cezalarına karşı sulh ceza mahkemesine itiraz ediliyor; herhangi bir masraf da verilmiyor, değişik iş dosyası olarak görülüyor. Ancak incelemede cezayı düzenleyen kurumun kayıtları daha çok dikkate alınıyor. Şu durumda ilk tutanakta belirtilen hususların belirtilen sürede hangi gerekçelerle yerine getirilmediğini belirterek yapılacak itirazda somut belgeler sunulursa ancak Mahkemece incelenir diye düşünüyorum. aksi halde sulh ceza mahkemeleri konuyu idari mahkemeler gibi değerlendiremiyor ne yazık ki. Daha basit bir şekilde ve daha çok idari pra cezasını düzenleyen kurum kayıtları ve belgeleri dikkate alınarak ek bir inceleme de yapılmadan kararlar veriliyor. Bir çok itiraz yaptım bu şekilde ama sunduğum evraklar bile dikkate alınmadan geçerli delil sunulmadı diye reddedildi çoğu. Sornasında üst mahkemeye yapılan itirazdan da çok sonuç alınmadığını söylemek isterim. Ben artık böyle bir konu geldiğinde önce müvekkile indirimli ödeme yaptırıyorum 15 gün içinde, sonra itiraz ediyorum; itirazı engellemiyor çünkü. Dava dilekçesine de ödenen meblağın da iadesini talep ediyorum. Böylece büyük ihtimalle aleyhe sonuçlanacak dava sonucu hiç değilse ödeme indirimli yapılmış oluyor ve lehe çıkarsa da kuruma başvuruluyor bu kararla birlikte, faizi ile birlikt egeri ödeme alınıyor. Kolay gelsin....
|