Ben bu giderin kiracıya ait olduğu düşüncesindeyim.
Öncelikle anlattığınız olayda ev sahibinin gerekli tedbirleri almadığı görüşüne katılmıyorum. Hırsız evin penceresini kırarak girmiş. Gerekli tedbirlerden kasıt pencereye demir yaptırmamak veya eve alarm taktırmamak ise, kiracının bu tedbirleri gerekli gördüğü bir evi baştan kiralamaması gerektiğini de düşünmek gerek. Kira sözleşmesi yapılırken ev bu halde olduğuna ve kiracı tarafından bu şekilde görülüp, beğenilip, tutulduğuna göre, ev tutulduktan sonra güvenliğe ilişkin ilave masraflar yapılması gerektiğini ve bunların ev sahibinin sorumluluğu olduğu görüşüne katılmıyorum.
Ayrıca hırsız tarafından kırılan camın da "olağan kullanım ve bakım" kapsamında olduğu görüşündeyim, bu nedenle BK 317 gereğince kiracının ödemesi gerektiğini düşünüyorum. Ödeme sonrası (hırsız yakalanmışsa), ona rücu edilebileceğine elbette şüphe yok. Ancak evsahibi tarafından ödenmesi gereken bir masraf olduğuna katılmıyorum.
Bu arada benim gibi düşünmeseniz dahi, bu bedeli kiradan kesmenizi ASLA tavsiye etmem. Hukuki yola başvurmayı düşünüyorsanız, kirayı eksiksiz ödeyip, cam bedeli için ayrıca işlem yapın. Zira kiradan keserseniz ve ev sahibinin temerrüt ihtarı/takibi sonucunda açılacak davada da benim gibi düşünen bir hakime denk gelirseniz, tahliye olursunuz.

Bence 250-TL için girilecek risk değil.