|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av. Engin EKİCİ |
 |
|
|
|
|
|
|
Sayın ayse1728;
Anlattığınız şekilde bir durumun varlığında, cumhuriyet savcısının aslında hukuki değil cezai bir uyuşmazlık söz konusu olmasına rağmen Medeni Kanun'un 973/1'e göre "Bir şey üzerinde fiili hakimiyeti bulunan kimse onun zilyedidir." hükmünü esas alarak hatalı bir yaklaşımla takipsizlik kararı verdiği sonucuna varıyorum.
Dolayısıyla, -eğer henüz yapmamış iseniz- 15 günlük süre içerisinde itirazınızı yapmalısınız.Zira cezai bir takibat yapılırken suçun oluşumuna ilişkin -yasak delil kapsamında olmamak kaydıyla- "delil" mahiyetindeki tüm unsurlardan yararlanmak gerekir. Tarım müdürülüğünün belirttiğiniz kayıtları da bu kapsamda ele alınabilecek, üstelik resmiyet ihtiva eden kayıtlardır.
Saygılarımla..
|
|
 |
|
 |
|
sayın ekici,
hukuk mahkemesinde bu kayıtlara dayanarak dava açtım bugün karara çıktı ve davanın reddi şeklinde.
ayrıntısını merak ediyorum ama muhtemelen o da zilyetlikle bağlantı kurup ilçe tarım kayıtlarına itibar etmediğini yazacak kararında.
tabi benim başka bir forumda belirtmiş olduğum benden hiçç hoşlanmayan hakime dosyamın düşmesi ve kararın da ondan çıkmasının etkin rol oynadığını düşünüyorum. umarım Yargıtay dan bozulur zira bu kayıtlara hiç itibar edilmemesi oldukça düşündürücü.