Mesajı Okuyun
Old 13-02-2007, 17:53   #2
zafert

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Meryem DUYUL ERDOĞAN
Sevgili Meslektaşlarım,

Müvekkilim bir kargo şirketi ile vekalet sözleşmesi yaparak temsilciliğini ( şube ) yürütmektedir. Kargo şirketinin nam ve hesabına taşımacılık işinin iş alma hizmetini yürüttüğünden bundan hizmet bedeli almaktadır.Ancak müvekkilim kargonun bir miktar parasını ödeyememiş dolayısıyla kasada açık vermiştir. Kasadaki açıklıktan maddi olarak sorumludur.Benim öğrenmek istediğim cezai olarak sorumluluğu var mı? varsa hangi suç oluşur bu konuda TCK'nın düzenlemesi nasıl?

Şimdiden teşekkürler.
GÜVENİ KÖTÜYE KULLANMA
Türk Ceza Kanunu
Madde 155 - (1) Başkasına ait olup da, muhafaza etmek veya belirli bir şekilde kullanmak üzere zilyedliği kendisine devredilmiş olan mal üzerinde, kendisinin veya başkasının yararına olarak, zilyedliğin devri amacı dışında tasarrufta bulunan veya bu devir olgusunu inkar eden kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır.

(2) Suçun, meslek ve sanat, ticaret veya hizmet ilişkisinin ya da hangi nedenden doğmuş olursa olsun, başkasının mallarını idare etmek yetkisinin gereği olarak tevdi ve teslim edilmiş eşya hakkında işlenmesi hâlinde, bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.