|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av.Mehmet Saim Dikici |
 |
|
|
|
|
|
|
Sayın Teknik_Uzman,
Bu mesajlarınızdan dolayı açıklama yapmak zorunluluğu duydum. Sanıyorum ben ve sayın Gemici yanlış anlaşıldık. Sayın Metin'in cevabına yönelik olarak "konuyu kapatacak, kararı üç cümle ile bozacak kadar güzel cevaplamış." demiş olmam, asla siz değerli üyelerin cevabını görmezden geldiğim ya da daha az değerli bulduğum şeklinde anlaşılmamalıdır. Sizin katkınızı görüyor ve saygı ile takdir ediyorum. Yanlış anlaşılmadan dolayı sizi üzdüysem, özür dilerim.
|
|
 |
|
 |
|
Paylaşım veya yorumlaşma tekniği üzerine;
Sayın yigiturk, Av.Suat Ergin ve Av. Engin EKİCİ; tartışmayı yanıtlayanların mesleğinden ziyâde, verdikleri görüşlerin içeriğine değinerek karşılıklı/interaktif düşünmece'yi sürdürmüştü.
Hiç ayrımsız, düşünce irdelemesiyle devam eden bu süreçte üzülmek mümkün mü? Sayın Av.Mehmet Saim Dikici; hassasiyetiniz, takdir edilesi; özür dilemeyiniz; elbette ki 'meslek taassubu' konusu size yönlenemezdi.
Sayın Gemici ve diğer paylaşımcı üyelerse; meslektaşlarının bazı fikirlerine katılmadığını belirtmişler ve aynı ayrıntılar geçtiği halde, karşı fikrimi çürütmeksizin düşünmece'yi sürdürmüşler; meslekten üyelerin katkılarına teşekkür etmişler.
Elbette ki bir düşüncenin içeriğine, kişilerin meslekî ırkına bakarak değerlendirmeye alıp almamaya karar vermek; elbette ki çoğu usavurum ortamına da olumsuz yansıyacaktır.
Meslek dışından olan kişi görüşlerinin alınmaması mümkündür.
Ancak karşı taraftan bakıldığında, düşünmece ortamına düşmüş bu görüşlerin çürütülmemesi de, doğrulandığının sanılmasına ve hatta daha da pekiştirilerek sürdürülmesine neden olacaktır.
Oysa beyhûde bir mesaiyi kim, niçin harcasın ki? Burası, eğer bir görüş veriliyorsa, çürütülmek yahut doğrulanma veya olgunlaştırılmak üzere gelmiş olup, her türlü tepkiye, sahibince tahammül edilebilmelidir. Yanlış görüş veren; kırılmaktan çok, gelişme amacında olan biridir çünkü.
En azından yanıtlaşma sürecindeki 'olgu önceliği' kavramının değerlendirilmesini beklerdim; yanlışsa, yanlış denmeliydi.
Ardından söz: dilime fermuar çekeceğim