Mesajı Okuyun
Old 26-11-2012, 18:55   #1
sevda

Varsayılan Eski Yönetim Hesaplarının İncelenmesi

Merhaba.
Olağanüstü kat malikleri kurulu toplantısı ile yeni yönetici (iki kişi) seçiliyor ve o toplantıda eski yönetimin ibrasının hesaplar sunulmadığından yapılamadığı belirtilerek sonraki bir tarihte toplanılması kararlaştırılıyor. kararlaştırılan sonraki toplantıda eski yönetici hesapları sözel olarak açıklıyor, denetçi yazılı bir rapor sunuyor, ama hesaplar çok netameli, bu nedenle hesapların "hukuksal olarak adli yönden tetkik edilmesine" karar veriliyor ve "yönetim olarak açılmış ve açılacak davalar için yönetimin bir avukat tayinine katılanların oy birliği ile" karar veriliyor.
1- Bu kararlara istinaden yeni yöneticiler bir avukata vekaletname verebilirler mi?
2- Bu kararlar ile yeni yönetime vekaleten sulh hukuk mahkemesinden hesapların incelenmesi talep edilebilir mi?
3- Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunulabilir mi?
4- Aynı zamanda kat maliki olan yöneticiler, yönetici sıfatı ile tapuda konut olarak görülen taşınmazın Cafe olarak kullanılmasına karşı taşınmazın tahliyesini talep edebilirler mi?
5-Kiracılardan birinin yangın merdiveni boşluğuna yaptığı eklentilerin kaldırılarak eski hale getirilmesi için aynı şekilde yönetim yönetim sıfatı ile dava açabilir mi?
Bu davaların tümü avukata verilecek vekaletname ile ilgili olacak, karar yukarıda soylediğim şekilde, ne dersiniz?
Şimdiden teşekkürler.