Mesajı Okuyun
Old 22-11-2012, 16:23   #7
Av. Bilal

Saygıdeğer meslektaşlarım,
Bir yıl içinde,gerekli tüm şartların yerine getirildiği, tahliye talepli 2 adet icra takibi yapılmış ve ödeme emri gönderildikten sonra, borçlu bu iki takipte de 30 gün içinde borcu ödemiştir. Bu duruma rağmen bu iki icra takibi, iki haklı ihtar yerine geçer. Kanun gereği kira sözleşmesinin bittiği tarihten itibaren bir ay içinde tahliye davası açacağım.
Kafama takılan aşağıdaki hususlar üzerinde siz meslektaşlarımın düşüncelerini merak ediyorum.

1-Dava nerede açılacaktır?
Ben şahsen, taraflar he ne kadar tacir olsalar da kiraya konu g.menkul dükkan olsa da, iki haklı ihtar icra kanalıyla yapıldığı için İCRA HUKUK MAHK.' de BK352. uyarınca davamı açabileceğimi düşünüyorum.

Aksini düşünüyorsanız, görevli mahkeme hangisidir? Sulh Hukuk? Asliye Hukuk mu? Asliye Ticaret mi?
Benim fikrim musakkaf olduğu için HUMK'nın 1711 sayılı Kanunla değiştirilen 8/II-1. maddesi "kira sözleşmesine dayanan her türlü tahliye, akdin feshi yahut tespit davalarına, bu davalarla birlikte açılmış kira alacağı ve tazminat davalarına ve bunlara karşılık olarak açılan davalara" bakmaya Sulh Mahkemelerini görevli kıldığından, yıllık kira bedeli toplamına baılmaksızın SULH HUKUK MAHK. görevli.
Gayri musakkaf olsaydı, davanın değerine göre Asliye Ticaret mahkemesi görevli olurdu diye düşünüyorum

2-Hangi tür faiz uygulanır?
Benim fikrim; taraflar tacir olduğu için reeskont avans faizi uygulanacağı yönünde

Sizce?