20-11-2012, 22:44
|
|
|
davalının yemin teklifini davacının kabul etmemesinin sonuçları
Sayın Meslektaşlarım öncelikle herkese iyi çalışmalar dilerim.
İş mahkemesinde açmış olduğum bir davada dosya bilirkişiye gitti ve lehimize rapor geldi bende ıslah ettim. Karşı taraf da itiraz dilekçesi ve yıllık izne ilişkin yemin teklifinde bulunmuş.Hakim yemin teklifi dilekçesini duruşma sırasında bana verdi ve ne diyorsunuz dedi. bende davalının kendi ispat etmesi gereken bir hususta tarafımıza yemin etme hakkı bulunmamaktadır bu nedenle kabul etmiyoruz dedim. Hakim tamam dedi geçti ve sonra davakının nitirazı üzerine de ara karara "yemin konusunda davacının davalının yemin teklifini kabul etmemesi nedeniyle bu hususun gerekçeli kararda açıklanması " şeklinde yazdırdı. Ayrıca dosya zamanaşımı itirazı nedeni ile ek rapor için tekrar bilirkişiye gitti
Sorularım şunlardır;
1- Yemin teklifinin kabul etmemem yemin metnindeki husuları ikrar etmemiz anlamına gelirmi,
2- Ayrıca davacının yemin edip etmemsine hakimin karar vermesi gerekmez miydi bana sorulması doğrumudur,
3- Vekil olarak yemin edecek kişi ben olmadığıma göre davalının yemin teklifi üzerine davacı şahsa tebligat gitmesi gerekmezmiydi,
4- Bu konuda ek bir dilekçe vererek bir dahaki celse müvekkili hazır edip yemin ettirsem geç kalmış olurmuyum,
Bu konularda Saygıdeğer meslektaşlarımın cevaplarını ve önerilerini bekliyorum. Herkese şimdiden teşekkür ederim...
|