Mesajı Okuyun
Old 20-11-2012, 19:27   #2
Cumhur Okyay

1- Düzenleme şeklinde yapılan sözleşmeden sonra, arsa sahibi, müteahhit üzerine tapuda herhangi bir temlik işleminde bulunmuş mudur?
2- "Binaya yapılacak proje mal sahibi ve müteahhit tarafından onaylanacaktır imza altına alınacaktır" Noterce, düzenlenen madde sadece bu şekilde midir? Devamı yok mu?
3- İki tarfça da onaylanacak, imza altına alınacaktır ne demek? Proje üzerinde iki taraf da mutabık kalacaktır demektir. (Bana göre).
İki tarafın da üzerinde mutabık kaldığı bir proje, ancak sözleşmenin geçerlilik şartı olacaktır.
4- Müvekkil sözleşmeyi feshetmek istiyor. Müteahhitin böyle yapmasının, sizin için mahkeme nezdinde haklı bir sebep olabilmesi için, müteahhide ihtarname gönderip, işbu projenin düzeltilmesini istemeniz ve bunun içinde kendisine süre vermeniz gerekmektedir.
Bu yapılmazsa, müteahhit de efendim, fesihte haklıyım, usulüne uygun çizdirdiğim projemi imzalamadılar diyebilecektir.
Esasen düzenleme Noter senedinde, sizin dediklerinizden başka hususlarda maktu olarak bulunmaktadır, kısıtlı verilen bilgilere karşı diyeceklerim bunlardır. Kolay gelsin...

NOT; Arsa kaç metre karedir? Belediyenin verdiği emsâl nedir? Zemine kaç m2 ve yükseklik zeminin kaçla çarpımı ? Örneğin; 0.25/2,5 vs...Müteahhit çok kuvvetli ve güven verici ve hattâ daha önce yapıp sorunsuz teslim ettiği işler varsa, fesih yerine, devam da düşünülebilir; o da kazansın ki, sorunsuz yapsın..(Bana göre)...