15-11-2012, 16:13
|
|
|
Sayın Yasin Bey; maalesef dediğiniz gibi yönetmelikte bu yer almamaktadır. Polisler kişisel takdirlerini kullanmaktadırlar. Tıpkı, egzos yüzünden ceza kesmek istediği aracın çıkardığı sesi "desibel cihazı" ile ölçüp yasal sınırın üstünde olup olmadığını tespit etmek yerine, kulağını kullanıp sesi "kendisine göre" az/çok gelmesine dayanıp ceza yazması gibi bu film durumu hâlen. Aracın içi görünse de, zindan gibi de olsa film varsa ceza yazılıyor genelde.
Başıma da birkaç kez geldi bu durum öğrencilik zamanımda. Ama birşey iddia edemiyorduk.
Sakarya'da böyle bir karar verildi ama henüz film ile ilgili de yasal bir düzenleme yapılmış değil ki; her gün sabah ve akşam yoğun saatlerde sadece filmli araçlara ceza yazıldığını görüyorum.
Yalnız bu davayı kazanan avukatın aracının arka camları filmli diye duymuştum. Yani ön kapı camları mutlaka filmsiz olmak zorunda ki; polislerin ceza yazdığı araçların %99'u komple filmli olanlar. Komple filmli olup da içi gayet rahat görünen ve tehlike(?) arz etmeyen araçlar ise burada sorun olmaktadır bana göre.
|