Mesajı Okuyun
Old 14-11-2012, 18:38   #16
avrecepefe

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Serkan DAĞDEVİREN
İhtar zorunluluğu yok.Ancak ihtarın faydası temerrüdün ve buna bağlı faizin başlangıcı açısından önem arzetmektedir.Bu nedenle ihtar çekerek fesih yapmanızı tavsiye ederim.fazla mesai iş hukuku açısından ücret olarak değerlendirildiğinden fazla mesai alacaklarının ödenmemesi işçi için haklı nedenle fesih sebebidir.Ancak ihtarınızda belirtilen fazla mesai durumunu mahkemede ispat edemezseniz sonucu üzücü olacaktır.


Ayrıca ihtar çekilmesine müteaakip işveren "ihtar çekildi" diye sizi işten de çıkarabilir.Şayet bu yönde çıkarma yoluna giderse işveren fesih hakkını kötüye kullanmış olacağından ayrıca kötünyet tazminatı talep hakkınız da doğacaktır.dolayısıyla ihtarla işe başlamanız
her açıdan sizin lehinize

Sayın Dağdeviren, konuyla alakalı olmak üzere şunu öğrenmek isterim:
Fazla mesai ücretleri ödenmeyen, sigorta primleri her ay 30 gün değil de 10-15 gün ödenen bir işçi iş akdini haklı olarak feshedip alacaklarını isteyecek.
Bu durumda ben de sizinle aynı kanaatte olup, bir ihtarname ile iş akdini haklı sebeplerle feshettiğini, ......TL. fazla mesai ücretini, .... TL. resmi tatillerde çalışma karşılığı olan ücretini, .....TL. kıdem tazminatını istemesi gerektiği kanaatindeyim. Ancak kafama takılan bir durum var. Şöyle ki işçi 14.11.2012 tarihi itibariyle notere gidip iş akdini feshettiğini ve yukarıdaki alacaklarının (örneğin 7 gün içerisinde) kendisine ödenmesini istese... bu yeterli midir? Yani ertesi gün işe gitmek zorunda mıdır? Yoksa ihtarnamenin tebliğinden itibaren mi işe gitmemelidir?
Bir diğer durum ise; acaba bu alacaklarımızla birlikte SGK yı da davalı olarak göstererek hizmet tespiti davasını da birlikte açmakda yarar var mıdır? Yoksa ayrıca mı açılsa iyi olur? Saygılarımla...