Mesajı Okuyun
Old 07-11-2012, 11:00   #7
üye7160

 
Varsayılan

Benim de benzer bir sorum olacak;

Müvekkil taşınmazını alıcı A'ya satmak hususunda 2007 yılında anlaşıyor,5.000 TL. çek kaporo olarak alıyor,ve tapuya gittiklerinde alıcı A büyük meblağda olan parayı yanına almadığını tescilden hemen sonra beraber gidip alacaklarını beyan ediyor.İyiniyetli müvekkil taşınmazı A'ya devrediyor. Hep beraber emlakçının ofisine gidiyorlar.Alıcı A eve gidip geliyor ancak parayı getirmiyor.Parası olmadığını ve satış bedeline karşılık 2 ay sonrasına senet vereceğini söylüyor.Çaresiz kalan müvekkil kabul ediyor ve emlakçıda satış sözleşmesi yapıyorlar.Sözleşmede kaporo bedeli olan çek ve alınan senet yazılı.Ancak her ikiside ödenmiyor.
Müvekkil senet bedeli ödenmediği için takibe girişiyor ancak sonuç alamıyor.Zira Alıcı taşınmazı senet vadesi gelmeden hemen önce annesi B'ye satıyor ve B'de 3.kişiye satıyor.
1- Bu durumda Tapu İptal ve Tescile gidebilir miyim?Hile ispatım zor,olsa da zamanaşımı süresi geçmiş,Satış bedelinin ödenmemesine dayalı dava açsam sözleşmemde BK.da aranan şart yok.Yani bedel ödenmediği zman satıştan dönme hakkı saklı tutulmamış.
2- icra takibine aciz vesikası alıp,tasarrufun iptali yoluna başvurabilir miyim?
3- başka bir yol var mı?