Mesajı Okuyun
Old 04-11-2012, 08:48   #1
zizou21

 
Varsayılan Tadilatlı Kurusıkı Tabanca ve 6136 Sayılı Yasa

Müvekkil şehir içinde kurusıkı tabanca ile ateş etmiş ve çevrede gören biri tarafından ihbar edilmiş. Daha sonra olay yerıne gelen polisler birçok kovan bulmuş ve müvekkil polisin baskısı üzerine tabancayı teslim etmiş.Yapılan incelemede müvekkil elinde atış izleri bulunmuş ve müvekkil silahı temizlediğini, çalışıp çalışmadıgını kontrol etmek için ateş ettiğini söylemiş. Silah hakkında dosyaya gelen rapor namludaki gaz ayırıcı parcanın çıkarılmış olduğu ve silahın 6136 sayılı yasa kapsamında kabul edilmesi gerektiği yönünde.Raporda namludan uygun boyutta özel yapılmış küre vb cisim geçebilir denmiş.
Bulunan kovanların ise gaz fişeği olduğu fişeklerin 6136 sayılı yasa kapsamı dışında olduğu belirtilmiş. İddianame tabancanın 6136 sayılı yasa kapsamında değerlendirilmesi yönünde ve TCK 170/1 genel güvenliği tehlikeye sokma suçu hakkında düzenlenmiş.
1-Bu hususta tecrübesi olan arkadaşlara sorum; kurusıkı tabancanın gerçeğe cevrilmesi için gaz ayırıcı parcanın cıkarılması yeterlimi? (sözkonusu parça tornavida ile ufak bir işlemle cıkarılabiliyor ayrıca gerçeğe cevirmek için tabancanın namlusunun tamamen değiştirilmesi gerekmez mi?)
2-Olayda kullanılan fişeklerin 6136 sayılı yasa kapsamında olmaması silahın 6136 sayılı yasa dısında değerlendirilmesine sebep olur mu? Bu konuda görüşlerinizi ve varsa yargı kararlarını paylaşırsanız sevinirim. İyi çalışmalar.