01-11-2012, 11:53
|
|
|
Öncelikle kayyum yönetim mi denetim mi kayyumu onu bilmek gerekir. İflas erteleme davasında mahkemeye sunulan iyileştirme projesi kapsamında borçların nasıl tasfiye edileceği ve hangi gelirlerin elde edileceği açık ve net belirtilmelidir. Ancak alacaklılar olarak sizin borç tasfiye belgesi adı altında bir belgeyi imzalamanız yada iyileştirme projesini kabul etmek zorunluluğunuz yok. neticede kararı mehkeme verecek. Kayyumun da böyle bir belgeyi imzalatmasının mantığını anlamış değilim. İflas erteleme tedbir kararı ile zaten zamanaşımı kesilecek. Elinizdeki kambiyo vasfındaki evrağın kayyuma verilmesinin bir gerekçesi olamaz.kanımca TTK.376/3 maddesine göre işlem yapılmak istenmektedir.Bu durumda Borçların ileri tarihli olarak ertelenmesi alacaklının kabulü ile olabilir. ancak bu durumda da alacaklı olarak bir zorunluluğunuz yoktur.kabul ederseniz de yeniden evrağınızın niteliğinde çek-bono vs.almanız gerekir.376/3 maddesine göre işlem yapılması da eğer denetim kayyumu ise yetkilerini aşan bir durum olur. Başarılar......
|