Konu
:
Adi yazılı taşınmaz satış sözleşmesi, kira ilişkisine yada duzuli işgale dayanan alacak davası
Mesajı Okuyun
01-11-2012, 07:35
#
6
Av.Mehmet Saim Dikici
Alıntı:
Yazan
Av.Oğuzhan Dayar
Peki A kişisi bugün bir ihtar çekerek "Ben orayı size kiraya vermiştim, sen de kabul etmiştin, aramızda sözlü bir kira ilişkisi var ve orada durmana muvafakat etmiyorum" dese; bu durum ihtar gününden itibaren A lehine, müvekkilim aleyhine bir muacceliyet sağlar mı?
Cevap evet ise; müvekkilim arada bir kira sözleşmesinin olmadığını ispat ederse ya da böyle bir ilişkini olduğunu A kişisi ispat edemezse bir üst paragrafta söz ettiğim ihtarname yine de muacceliyeti sağlar mı?(2. soruyu sordum çünkü 1. paragrafta bahsettiğim ihtarname kira ilişkisine dayanan bir muacceliyete sebep oluyor)
Yoksa "İhtar ihtardır; A kişisi 1/2 hissesinden kaynaklanan iradesini sonuçta beyan etmiştir ve muacceliyet başlar" mı dersiniz?
Saygılarımla
Bence şekil eksikliği temelinde hukuken geçerli olmasa da ortada bir satış iradesi mevcut.
Bu nedenle taraflar arasında kira sözleşmesine yönelik bir irade yok
. Karşı taraf satış ilişkisini inkar ederse veyahut gereğini yerine getirmeyeceğini, sözleşmenin şekil nedeniyle geçersiz olduğunu ileri sürerse bu bildirimin size ulaştığı andan itibaren en fazla ecrimisil isteyebilir, öncesine yönelik ne kira ne de (iyiniyet gözetildiğinde) ecrimisil talep edemez kanaatindeyim.
Av.Mehmet Saim Dikici
Üye Kimliği
Av.Mehmet Saim Dikici İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Mehmet Saim Dikici İsimli Üyenin İnternet Sayfası
Av.Mehmet Saim Dikici İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın