30-10-2012, 16:25
|
|
|
Kredi kartından izinsiz harcama yapılması durumunda hizmet veren tarafın durumu
Müvekkil hava taşıtı kiralama işi yapıyor. Yurtdışından yabancı uyruklu bir şahıs müvekkili arayarak bir helikopter kiralamak istediğini söyleyip fiyat istiyor. Verilen fiyatta anlaşılıyor ve yabancı şahıs kredi kartı bilgilerini mail ile müvekkile gönderiyor. Müvekkil de bilgileri verilen karttan çekim yapıyor. Anlaşılan hizmet müvekkilce sağlanıyor bir problem olmaksızın. Bundan yaklaşık 2 ay sonra ilgili banka müvekkilimi arayıp bu paranın iade edilmesi gerektiğini belirtiyor. Kart malikinin bankaya itirazı olmuş, ben bu firmayı tanımıyorum ve böyle bir hizmet almadım diyerek. Banka da müvekkilime bahsettiğim taleple gelmiş durumda. Bankanın gerekçesi de şu : siz ödeme talimatını kart malikinden aldığınızı ispatlayamadınız, bu nedenle ödemeyi iade etmeniz gerekmektedir (aradaki visa anlaşması gereği). Müvekkil talimatın mail yoluyla alındığını ve bilgilerin de mail yoluyla kendisine geldiğini söyledi.
Bu durumda bankaya ödeme yapılmalı mı sizce? Eğer ödeme yapılırsa müvekkilin mağduriyeti nasıl ve kim tarafından giderilecek? Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
|