Mesajı Okuyun
Old 30-10-2012, 14:09   #2
Av.Cengiz Aladağ

Alıntı:
Yazan Meral83
Sayın Meslektaşlarım;

Müvekkil boşanmış olduğu eşine karşı velayeti kendisinde bulunan ortak çocuğun iştirak nafakasının artışı talebiyle dava açıyor. Talebi ise miktarın 150TL'den 300TL'ye çıkartılması. Davalı vekili ise artışın yıllık TEFE oranına göre olmasını talep ediyor, yargılama giderlerinin ve vekalet ücretinin de davacı tarafa yüklenmesini talep ediyor. Biz de tefe oranına göre artış konusundaki takdiri mahkemeye bıraktık. Bu durumda karşı tarafın karşı davası da yok (bu konuda). O halde hakim bir miktar artış yapıp, yıllık bir artış oranı belirlerse davalı lehine vekalet ücreti ve yargılama giderlerine hükmedecek mi? Ben böyle bir şey olacağını düşünmüyorum. Yıllık artış için TEFE oranı esas alınacak olsa dahi onların talebi bu yönde olduğu için onlar lehine vekalet ücretine hükmedileceği bana pek mantıklı gelmiyor, o zaman neden dilekçesine böyle yazmış başına böyle bir şey gelen var mı acaba...? Saygılarımla....

Tarifeye baktınız mı?

Alıntı:
Madde 9 - (1) Tahliye davalarında bir yıllık kira bedeli tutarı, kira tespiti ve nafaka davalarında tespit olunan kira bedeli farkının veya hükmolunan nafakanın bir yıllık tutarı üzerinden Tarifenin üçüncü kısmı gereğince hesaplanacak miktarın tamamı, vekalet ücreti olarak hükmolunur. Bu miktarlar, Tarifenin ikinci kısmının ikinci bölümünde davanın görüldüğü mahkemeye göre belirlenmiş bulunan ücretten az olamaz.

(2) Nafaka davalarında reddedilen kısım için avukatlık ücretine hükmedilemez.