Mesajı Okuyun
Old 18-10-2012, 14:08   #13
Av.Duygu Işık Behrem

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan tnakres
davanın sonucundan bilgilendirmek gereklidir.

Bilgilendirme yükümlülüğü tamamen ayrı bir husus. Tabii ki davanın sonucundan müvekkili bilgilendirmelisiniz... İdeal olarak; kararınızın yazılmasını takip edip tebliğ de almalısınız. Hatta ben müvekkillere her duruşma sonrası e-posta yolu ile yazılı bilgilendirme de yapıyorum, herkese tavsiye ederim, çok da rahatlık sağlıyor.

Ancak dediğim gibi aleyhe bir kararın tebliğe çıkarılmaması nedeni ile avukata hukuki ya da cezai bir sorumluluk yüklemek de artık işin gözünü çıkarmak olur gibi geliyor. Öyle düşünür isek müvekkil "bu karar aleyhime neden gidip tebliğ aldınız, bekleseydiniz, süreyi uzatsaydınız" da diyebilir. Örnek olayda, davacının aleyhine bir karar çıkıyor ve bu karar aleyhine olan tarafça tebliğe çıkarılmamış olduğundan bu soru soruluyor.

Bazı durumlar vardır ki aleyhe bile olsa kararı hemen alıp temyiz etmeniz gerekir. Ancak bazen öyle durumlar oluyor ki aleyhe olan kararı tebliğ almanız o karardaki yüksek meblağları bir an önce ödemenizi gerektireceğinden müvekkilin de süreye ihtiyacı oluyor. Dolayısıyla burada dahi avukata sorumluluk yüklemek bizim açımızdan ileride oldukça kötüye kullanılabilecek sonuçlar doğurur.

Bu nedenle (bir yandan da mahkeme kaleminin yapacağı bir işlem olması nedeni ile) tebliğ ile ilgili avukata herhangi bir hukuki/cezai sorumluluk yüklenmemesi gerektiği kanaatindeyim.