Konu
:
Vekaletname ibraz etmeyen vekilin vekalet ücretine hak kazanması
Mesajı Okuyun
18-10-2012, 13:28
#
9
Av.Selim Balku
Alıntı:
Yazan
avukatinci41
Benim bildiğim kadarıyla daha önceden evveliyatı olan özel durumlarda mesela (şuan bizim içinde bulunduğumuz durumda olduğu gibi) istihkak davalarında vekilin ayrıca vekaletname sunmasına gerek kalmadan vekalet ücreti takdir ediliyordu. Biz duruşmalara girdik, cevap dilekçelerimizi sunduk, duruşma zabıtlarında ismimiz ve beyanlarımız geçiyor. Buna rağmen hakim de hiç bir şekilde ''Sizin vekaletnameniz yok,dosyasına sunun'' demedi. Eğer sırf bu yüzden vekalet ücretine hükmetmeyeceğini bilseydik o zaman doğal olarak mahkemeden süre isterdik. Fakat daha önce bu gibi davalarda vekaletnamemizi sunmamamıza rağmen bu tür bir durumla hiç karşılaşmadık. Ancak ben buna ilişkin dayanak henüz bulamadım. Görüşlerinize ihtiyacım var. Teşekkürederim.
Duruşmalara katılımış sizden vekalet istenmemiş ise hatta cevap dilekçesi dahi yazmış ve kabul edilmişse, icra dosyasında ki vekaletnameniz kabul edilmiş sayılır ve bu durumda lehinize vekalet ücretine hükmedilmeliydi.
Gerekçeli karara dikkat ediniz, kararın gerekçesinde sizin sunduğunuz belge veya savunmaya itibar edildiğine ilişkin bir cümle var mı?
Av.Selim Balku
Üye Kimliği
Av.Selim Balku İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Selim Balku İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Selim Balku İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın