Konu
:
Vekaletname ibraz etmeyen vekilin vekalet ücretine hak kazanması
Mesajı Okuyun
18-10-2012, 13:15
#
8
avukatinci41
Alıntı:
Yazan
Av.Selim Balku
İstihkak davasında vekil olarak bulunmadıysanız. Misal cevap dilekçesi vermediyesiniz, duruşmaya katılmadıysanız vekalet ücretine hükmedilmemesi doğrudur. Eş söylem ile sırf icra dosyasında vekaletnamenin bulunması, istihkak davasında vekalet ücretine hükmedileceği anlamına gelmez, dava; dosya üzerinden incelenmiş olsa dahi...
İsthikak davasında, davalı vekili lehine vekalet ücreti hükmedilebilir. Bu konuda farklı bir düzenleme yoktur.
Sorunuzu daha da açmalısınız; dosya üzerinden mi karar verildi? Yoksa duruşmaya girdiniz ancak vekalet vermek için süre istediğiniz halde süre verilmeden, dosya karara mı çıktı?
Benim bildiğim kadarıyla daha önceden evveliyatı olan özel durumlarda mesela (şuan bizim içinde bulunduğumuz durumda olduğu gibi) istihkak davalarında vekilin ayrıca vekaletname sunmasına gerek kalmadan vekalet ücreti takdir ediliyordu. Biz duruşmalara girdik, cevap dilekçelerimizi sunduk, duruşma zabıtlarında ismimiz ve beyanlarımız geçiyor. Buna rağmen hakim de hiç bir şekilde ''Sizin vekaletnameniz yok,dosyasına sunun'' demedi. Eğer sırf bu yüzden vekalet ücretine hükmetmeyeceğini bilseydik o zaman doğal olarak mahkemeden süre isterdik. Fakat daha önce bu gibi davalarda vekaletnamemizi sunmamamıza rağmen bu tür bir durumla hiç karşılaşmadık. Ancak ben buna ilişkin dayanak henüz bulamadım. Görüşlerinize ihtiyacım var. Teşekkürederim.
avukatinci41
Üye Kimliği
avukatinci41 İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
avukatinci41 İsimli Üyeye Email Gönderin
avukatinci41 İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın