Mesajı Okuyun
Old 17-10-2012, 11:27   #1
Salome

Varsayılan Eski Apartman Yönetiminin Alacakları-İtirazın iptali davası

Merhaba, oldukça karmaşık ama belki cevabı çok basit bir soruyla karşı karşıyayım. Sizin de fikirlerinizi almak isterim.

Müvekkilim 03.11.2011 tarihinde apartman yöneticisi olarak atanmıştır. Önceki apartman yönetimi alacakların toplanmasını da yeni yönetime devir etmiştir. Apartmanda kömür alımına ilişkin uygulama; Apartman yönetimi bir kömür deposu ile anlaşır. Kömür parası kat malikleri tarafından ayrı ayrı ödenir şeklindedir.
Yönetim devir edildikten sonra kömür borcunu ödemeyen kat malikinin borcu nedeniyle kömür deposu sahibi eski yöneticiye başvurur. Eski yönetici bu borcu öder. Şu anda eski yönetici ben apartmanın ödemesi gereken bir parayı ödedim diyerek aidat ve yakıt borçlarını ödememektedir.Açtığımız icra takibine itiraz etmiştir. Diğer borcunu ödemeyen kat malikinin de eski kömür borcu ile birlikte diğer giderlere ilişkin borcu da bulunmaktadır, o da açtığımız icra takibine itiraz etmiştir.
Şu anda itirazın iptali davası açacağım fakat hem eski yöneticiye hem de diğer kat malikine mi açmalıyım yoksa sadece kat malikine açıp eski yöneticiyi tanık gösterip eski yöneticiye borcu olduğunu mu ispatlamalıyım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...