Mesajı Okuyun
Old 16-10-2012, 19:29   #6
yavuzselimaydın

Konuyu Ben acmistim sanirim, bu sebeple beyanlar hanesinin duzeltilmesine iliskin davalarimin seyiri hakkinda bilgi vermek istedim. Oncelikle belirtim ki her iki dava da ilk celsede lehime sonuclandi ve kabul edildi. Durusmalarin oncesinde mahkemeden aldigim yaziyi ilgili tasınmazin tapu kaydina islettim. Bunun icin milli emlak degil de dogrudan tapuya basvurdum. Yazinin icerigi ise tasinmazlarin davaya konu edildigine iliskindi. Ayrica davam sadece beyanlar hanesinde ki hatanin duzeltilmesine iliskin oldugumdan ben henuz davamin kabulune karar verilmesini beklemeden tasinmazi satin almak icin gerekli basvuruyu yaparak basvuru ucretini de yatirdim. Zaten milli emlak sizin hak sahibi olup olmadiginizi inceleyip size bir yazi gonderecek. Eger ki hak sahibi olmadiginiza karar verilirse yatirdiginiz ucreti geri alabileceksiniz. Bu sebeple bence davanin sonucunu beklemeden basvuruda bulunmakta fayda var.
Son olarak beykozda 2 b basvurlarini alan mal mudurlugu yetkilisine sordugum da davalik olan tasinmazlar icin basvuru suresinin kesinlesmeden itibaren 8 ay oldugunu soylemisti. Mesaji yazarken vapurda oldugum icin ilgili yasadan bunu arastiramadim. Ancak bu sebeple ilgili tasinmazin davaya konu edildigini tapuya serh etmekte fayda var.