Mesajı Okuyun
Old 15-10-2012, 08:26   #4
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
DEĞİŞTİREN : KANUN NO : 6335 - TÜRK TİCARET KANUNU İLE TÜRK TİCARET KANUNUNUN YÜRÜRLÜĞÜ VE UYGULAMA ŞEKLİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN - MADDE 43
TARİH : 26 Haziran 2012

MADDE 615 - (Yürürlükten Kaldırıldı :6335 Sa.Ka.43-26.06.2012 )

(1) Ortaklar veya onlara yakın kişiler tarafından şirkete verilen ve özkaynakların yerini tutan nitelikteki ödünçler, bir sözleşme veya beyan dolayısıyla sırada en sonda yer alanlar da dâhil olmak üzere diğer tüm alacaklardan sonra gelir.

(2) Aşağıdakiler, özkaynakların yerini tutan ödünç niteliğinde sayılır:

a) Esas sermayenin ve kanuni yedek akçelerin, aktifler tarafından artık karşılanamadığı bir anda verilen ödünçler.

b) Ortaklar veya onlara yakın kişiler tarafından, şirketin finansal durumu itibarıyla özkaynak koymalarının uygun olduğu bir anda, bunun yerine verilen ödünçler.

(3) İflasın açılmasından önceki bir yıl içinde, özkaynakların yerini tutar nitelikteki ödünçlerin geriye ödenmesi amacıyla yapılan ödemeler, bu ödemelerin alıcısı tarafından geri verilir.

Bu hüküm artık olmadığına göre, müvekkilinizin durumuna ve şirket pozisyonuna göre istediğiniz seçeneği siz kendiniz seçmelisiniz. İpotekli mal müvekkilinize ya da yakınına ait değilse, ipotek alacağını temlik almak kaydıyla ödemesi elbette ki daha makul olur.