Mesajı Okuyun
Old 13-10-2012, 17:35   #6
Av.Suat Ergin

Alıntı:
Yazan Avukat353
Sayın Meslektaşlarım;
Takibine yeni başlamış olduğum dosyada benden önce davayı açan meslektaşımız açması gereken itirazın iptali davasını İcra Mahkemesinde açmış. Mahkeme dosyayı İtirazın kaldırılması olarak nitelendirmiş ve ve duruşma günü vermiş. Dosya bana bu aşamada geçmiş durumda. Davaya konu İcra takibi noter kanalıyla çekilen bir ihtarname ile başlatılan ilamsız takip. Borçlu süresinde itiraz etmiş. Ortada görevsiz mahkemede açılan bir dosya mevcut. Bu durumda duruşmaya katılıp davacı olarak dosyanın görevli mahkemeye gönderilmesi talebinde bulunabilir miyim?Yoksa mahkemenin görevsizlik kararı vermesini bekleyip dosyanın görevli mahkemeye gönderilmesi talebinde mi bulunmalıyım ya da dosyayı müracaata bırakıp süresi sonunda itirazın iptali davası mı açmalıyım? Yardımlarınız için teşekkür ederim

"Görev" hususunda sizin ve diğer katılımcıların görüşüne katılmıyorum. "İcra mahkemeleri ile diğer mahkemeler arasında görev ilişkisi yoktur" şeklinde Yüksek Mahkeme kararı anımsıyorum. Yine THS'de benzer konuya (belki de ben ) yanıt verildiğini anımsıyorum(dejavu da olabilir ).

Ancak mahkeme, İİK 68 inci maddelerdeki belgeye dayanıldığı sanısı ile açılan "itirazın kaldırılması" davasını redde mahkumdur. Aksi takdirde Aristo'nun kemiklerini sızlatabiliriz. Şöyle düşünmek lazım, "İİK 68 inci maddededeki belgelerden olmadığı için red edilen tüm itirazın kaldırılması davalarında" "Görevsizlik kararı" verilmeliydi.