Mesajı Okuyun
Old 13-10-2012, 14:03   #1
av.sgenc

Varsayılan Kambİyo Takİbİ, İcra KefİllİĞİ

(A) şahsı (B) şahsı aleyhine kambiyo senetlerine mahsus(çek) icra takibi başlatıyor.
Aradan 1.5 yıl süre geçiyor ve dosyada hiç bir işlem yapılmıyor. Ancak dosya işlemden kaldırılmıyor.
Daha sonra dosyaya (C) şahsı icra kefili oluyor. Kefalet sözleşmesinde sadece "ben bu dosya borcunun tamamına kefil oluyorum" diyor. Örnek 4-5 elden tebliğ ediliyor.
Ancak kefalet harcı 2 sene sonra yatırılıyor.
Bu arada yine dosyaya uzun süre işlem yapılmadığı için dosya hem asıl borçlu hemde kefil için işlemden kaldırılıyor.
Düşen dosya yenileniyor ve sadece kefile yenileme emri gönderiliyor.

SORU1: 6 ay yasal süre geçtiği için aslında zamanaşımına uğramış bir dosyaya icra kefili alınabilinir mi?
SORU 2: Kefalet harcı yatırılmadan örnek 4-5'in tebliğ edilmesi kefaleti geçerli hale getirir mi?
SORU3: Kefalet harcının 2 sene sene sonra yatırılmış olmasının kefalete bir etkisi var mıdır?
SORU4:Asıl borçluya karşı yenileme emrinin gönderilmemesi, dosyanın yenilenmemesi kefil için bir netice doğurur mu?(Kefilin borcu asilin borcunun varlığına mı bağlıdır)
SORU5: "ben bu dosya borcunun tamamına kefil oluyorum" denilmesi açıkça miktar belirtmediği için kefaletin geçerliliğini etkiler mi? (Örnek 4-5 ödeme emri aynı andan tebliğ edilmiş)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler