09-10-2012, 17:54
|
|
|
Sayın meslekdaşım, öncelikle 30 gün içerisinde ödenmesi, ödenmediği takdirde icra takibine devam edileceği gibi hakkında tahliye istemli dava açılacağı uyarılı ödeme emri tebliğ edilmiş olduğuna göre, süresinde yapılan itiraz üzerine sizin İCra mahkemesinde itirazın kaldırılması ile akdin feshi ve kiracı borçlunun mecurdan tahliyesini talep edebileceğinizi düşünüyorum. Bu ödeme emri gönderilmiş olduğuna göre artık ikinci bir ihtara da gerek yok.
Sulh hukuk mahkemesinde açılacak temürrüde dayalı bir tahliye davasında bu ihtar iki ihtardan biri olarak işinize yarayacaktır, ancak yukarıda belirttiğim İcra mahkemesinde açılacak kestirme bir dava yolu var iken sulh hukuk a gitmenize gerek olmadığını düşünüyorum.
Siz, kira kontratının taraflar arasında yapılmamış olması nedeniyle sulh hukuk mahkemesine açılması gerektiğini söylüyorsunuz, burasını tam olarak anlayamadım, yani kiraya veren kendi bizzat değil de, onun yerine vekil sıfatı ile bir başkası mı kiraya vermiş demek istiyorsunuz? Bu durumda da kiraya veren vekil değil bizzat mal sahibi (veya malik) nin açmış olması koşulu ile (yani vekil açamaz) icra mahkemesi prosedürü yürür diye düşünüyorum.
|