09-10-2012, 16:56
|
#2
|
|
1) Öncelikle şu hususa açıklık getirmek gerekir. Taşınmazın iyiniyetli 3. kişilere satılması durumunda müteahhitin alacağınızı karşılama gücü var mı yok mu?
Eğer müteahhit kaçk göçek biri değil, parası var derseniz ihtarnameyi çekip davanızı açabilirsiniz.
2) Eğer müteahhit kaçak göçek birileri,taşınmaz iyiniyetli 3.kişilerin eline geçerse müvekkilin alacağını elde etmesi ciddi şekilde güçleşir diyorsanız davanızı açın ve tedbir kararı almaya çalışın. İçim rahat etsin derseniz İhtarnameyi tedbir kararı aldıktan sonra hızlı tebligat ile karşı tarafa yollarsınız.
Bu durumda karşılaşabileceğiniz en kötü tablo karşı tarafın borcu ödemesi dava ve ihtarname masrafları ile karşı taraf avukatına ödenecek ücreti vekalete katlanmanız olur diye düşünüyorum.
İhtarname hiç bir zaman dava şartı değildir. Dolayısı ile davanız ihtarname çekilmedi diye ilk seferden reddedilmez. Ancak ihtarnameler dava içinde değerlendirilen esaslı ispat aracıdır.
CEVAP: İhtar davanın kabulü için somut olayın koşullarına göre şart olur. Anlattığınız kadarı ile sizin davanızda şart olmadığı kanaatindeyim. Tanık tek başına yeterli bir ispat aracı sayılmayabilir. Ancak karşı tarafın ikrarı sizin için tüm ihtarnamelerden daha kuvvetli bir delil olur.
Umarım yardımcı olabilmişimdir saygılarımla...
|