08-10-2012, 10:46
|
|
|
Tekrar merhabalar,, soruma konu olan davada çok ilginç bir bilirkişi raporunu tebliğ almış bulunmaktayım.. Raporda; mühendis ve mali müşavir tarafından , inşaata yargı kararı gereği hiç başlanılamadığı tespit edilmiş, fakat bu durumda davacı yapı denetim şirketinin kusurunun bulunmadığı beyan edilmiş (yapı maliki olarak tarafımızın kusuruna ilişkin bir hükme yer verilmemiş) , tip sözleşmelerde ki sınırlayıcı süreler olan 2 ve 5 yıllık sürelerin yapı denetim şirketlerini korumak için konulduğunu, davacı yapı denetim şirketinin tüm yükümlülüklerini ifa ettiğini, taşınmaz malikinin başka bir yapı denetim kuruluşu ile sözleşme imzalamasının yersiz olduğunu- eş değiştiremeyeceğini, yeni yapılan sözleşme bedelinin %40 ının davacı yapı denetim şirketine ödenmesi gerektiğini beyan etmiş, hukukçu bilirkişi ise; teknik adamlar tarafından verilen rapora riayet edilebileceği gibi , 2 yıllık sürenin geçmesi ile sözleşmenin kendiliğinden sona erdiğinin , taşınmaz malikinin başka bir yapı denetim firması ile çalışma serbestisi olduğunun kabulü ile davanın reddinin de mümkün olacağını söylemiştir. Özetini aktardığım rapora ilişkin değerli görüşleriniz beni sevindirecektir. İyi çalışmalar
|