Mesajı Okuyun
Old 07-10-2012, 13:14   #1
devrimali

 
Dikkat Kanun Yararina Bozma - Hagb

Safahat. 1-)2007 ocak ayında 2 sene hapis cezası alan müvekkilin dosyası temyizen Yargıtay'da iken HAGB Kurumunun kapsamı genişletilmiş ve 2 sene hapis cezaları da HAGB kapsamına alınmıştır.
2-) Yargıtay Önüne gelen dosyalarda kapsamı genişletilen HAGB'nın tartışılıp değerlendirilmesi için elindeki tüm dosyaları re'sen yerel Mahkemesine iade etmesine rağmen 2 sene hapis cezası alan müvekkilin dosyası re'sen gönderilmediği gibi Kapsamı yerel Mahkeme kararından sonra genişletilen HAGB Kurumundan müvekkil yararlandırılmayarak yada bu durum tartışılmayarak 2012 Ocak ayında Onama verilmiş ve karar kesinleşerek infaza verilmiştir.
3-) Bunun üzerine sonradan çıkan lehe kanundan müvekkilin haksız yere yararlandırılmadığı, yararlandırılmasına yönelik taleple Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na CMK. m.308'deki İTİRAZ yetkisinin (Eski: Karar Düzeltme) Kullanılması amacı ile yapılan başvurumuza Başsavcılık Olumsuz yanıt vermiş yani İtiraz Yetkisini kullanmamıştır.
4-) Bunun üzerine sonradan çıkan lehe yasadan müvekkilin faydalandırılması için Yerel Mahkemede ''UYARLAMA DAVASI'' açtım. Ancak Yerel Mahkeme de maalesef
bu talebimizi reddedince İtiraz üzerine Ağır Ceza Mahkemesince Yerel Mahkemenin kararı kaldırılmış ve yerel Mahkemece Müvekkilin sonradan çıkan lehe yasa olan HAGB kurumunun müvekkil yönünden tartışılması için yeni bir duruşma günü verilmiş ve infazın da bu arada tedbiren durdurulmasına karar verilmiştir. (Duruşması yakında)
5-) Bu arada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının İtiraz Yetkisini kullanmaması üzerine müvekkil Tüm kurumlara ve başkanlarına (HSYK,Yargıtay Başkanı,TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Adalet Bakanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı..vs.)kendi lehine olan yasadan faydalandırılmadığından bahisle mektup yazmıştır.
6-)İşbu mektuplara istinaden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Yerel Mahkemede yakında duruşması olan müvekkilin dosyasının bir suretini KANUN YARARINA BOZMA talepli olarak istemiştir.
7-) Şuan Y.C. Başsavcılığında Kanun Yararına Bozma suret dosyası ile Yerel Mahkemede asıl dosya bulunmaktadır ve duruşması da çok yakın.
8-)Bu dosyada karar verme yetkisi; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında mı ? (Gönderilmesi halinde Yargıtay'da mı)Yoksa Yerel Mahkeme'de mi ?
Bu aşamadan sonra bu dosya ile ilgili nasıl bir yol izlenecektir ?