06-10-2012, 11:01
|
|
|
Merhaba meslektaşım,
Sizin bu sorunuz benim bakımımdan da çok önemli. Ayıplı olduğu iddiası ile bedel iadesi talepli davada Noter senedinde satış bedeli kısmı boş olan ve fakat kasko bedeli görünen satış için alıcı kasko bedelini talep etmiş ise de gerçekte satış bedeli bunun çok altında. BU nedenle eğer noter senedinde satış bedeli gösterilmemiş ise kasko bedeli satış bedeli sayılarak aksinin yine senetle ispatı aksi halde ancak yemin teklif edilebileceğine ilişkin mahkeme ara kararını tartışmak istiyorum. Zira satış bedeli gösterilmediğine ve noter senedindeki "bedeli aldım" beyanının da -rakam belirtilmediği için - hangi bedel alındı sorusuna cevap vermediğini, bu nedenle her türlü delil ile satış bedelinin kasko bedelinin altında olduğunu ispatlamama izin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira araç internet sitesinde ilan edilmiş bedeli kasko bedelinin altında ve pazarlıkla bu ilan edilen bedelin de altında satılmış. Ayrıca alıcı o gün bankadan satış bedeli kadar parayı çekip müvekkile noter satışı sonrası elden ödemiş müvekkilde aynı bankadan kendi hesabına havale etmiş. Tüm bunlar birlikte değerlendirildiğinde "senede karşı senetle ispat kuralı var ,ancak yemin deliline dayanabilirsin" diyen mahkeme ara kararını tartışmak istiyorum. Bu konuda düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
|