Konu
:
iş mahkemesi bilirkişi eksik inceleme/ıslah
Mesajı Okuyun
02-10-2012, 19:03
#
7
Av.Damla Gül
Alıntı:
Yazan
Av.Selim Balku
Sağlanamazsa;
bence ıslah etmeyin, davayı temyiz edin...
Ancak, sorunuzda,
belirttiğiniz eksik inceleme dava miktarını nasıl etkilediğini ben anlamadım.
Maliklerden birini hesaba dahil etseydi daha fazla mı kıdem tazminatı ya da ücret alacaktı? Nasıl?
Bilirkişinin hatası ek raporu gerektirmeyen, re'sen düzeltilebilecek bir hata da olabilir...
Ek rapor ile davanın miktarı değişmeyecekse, davanızı bugünde ıslah edebilirsiniz...
Kolay gelsin...
Miktar değişmeyecek zaten payları oranında hesap yapılmış, ancak bilirkişi tapu kayıtlarındaki tarihe bakmadan davalılardan birini malik sıfatı olmadığı için onun hakkında pasif husumet yokluğu kararı verilmesi gerektiği yönünde hakimi yönlendirmiş ve onu hesaba dahil etmemiştir.Benim davalı olarak gösterdigim malik dairesini daha yeni satıyor.(dava görülürken) Halbuki ihtarname tarihi ve dava tarihine bakıldığında hizmetten yararlanan son malik olarak davalı taraf görünüyor. Bununla ilgili Yargıtay kararları da mevcut. Ben bu duruma atıfta bulunarak ek rapor istedim, eğer sylediğiniz gibi re'sen değerlendirilecek bir durum ise ben hakimin dikkatini çekmiş oldum.Davayı açarken bir kısım miktarı talep ederek fazlaya ilişkin hakkı saklı tutmuştuk.O zaman bu celse ıslah için süre isteyebilirim. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Av.Damla Gül
Üye Kimliği
Av.Damla Gül İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Damla Gül İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Damla Gül İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın